Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΣΕ ΚΙΡΑΝ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ, ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ, Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Διπλωματικές πηγές απαντούν στις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος έθεσε από τη Θεσσαλονίκη ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας.

Απάντηση στον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη έθεσε ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας δίνουν διπλωματικές πηγές.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής, τονίζουν οι διπλωματικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Επίσης, αναφέρουν πως η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες, και προσθέτουν πως στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη-Κιράν: Απαράδεκτη η πίεση της Ελλάδας στην «τουρκική» μειονότητα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ