Skip to main content

DiscoverEU: 20.000 νέοι θα εξερευνήσουν την ΕΕ το 2020

όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2020.

Έναν νέο γύρο αιτήσεων για ταξιδιωτικές κάρτες άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, οι οποίες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη με τρένο και να μαθαίνουν για την πολιτιστική της κληρονομιά, αναπτύσσοντας παράλληλα τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη μεταξύ 1ης Απριλίου και 31ης Οκτωβρίου 2020, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσεις τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες.

Ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν

Οι αιτούντες πρέπει να είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2019, να είναι πολίτες της ΕΕ και να προτίθενται να ταξιδέψουν το 2020 για διάστημα από 1 έως 30 ημέρες σε όλη την Ευρώπη. Η μετακίνησή τους θα είναι κατά κανόνα με τρένο.

Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας (https://europa.eu/youth/discovereu_el), στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Νεολαίας στο Facebook (European Youth) καθώς και στους λογαριασμούς Twitter και Instagram της Ευρωπαϊκής Νεολαίας.