Skip to main content

Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την παραμονή, ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Δίχως... στάλα βροχής, με ανά διαστήματα ηλιοφάνεια και με ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσουν οι εορτές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας συννεφιασμένος, ενώ από το απόγευμα και μετέπειτα οι όποιες νεφώσεις θα διαλυθούν σε όλον τον νομό. Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, μέσα στην πόλη θα κυμανθούν από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον υπόλοιπο νομό από 2 έως 10. Οι άνεμοι θα πνέουν με βορειοδυτική διεύθυνση, από 3 έως και 7 Μποφόρ κατά τόπους, κυρίως το μεσημέρι, και θα καθαρίσουν αργά το βράδυ την ατμόσφαιρα.

Την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, θα επικρατεί ηλιοφάνεια στην περιοχή με κατά τόπους αραιές νεφώσεις. Ο υδράργυρος στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον νομό θα κυμανθεί από 2 έως και 13 βαθμούς. Οι άνεμοι, βόρειοι και βορειοδυτικοί, που θα πνέουν στην περιοχή θα αγγίξουν μέχρι και τα 5 Μποφόρ.

Την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, δεν θα υπάρξει αξιοσημείωτη αλλαγή, πέραν της ελαφράς πτώσης της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, ο καιρός στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα είναι αίθριος, με αραιές ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας νεφώσεις. Η θερμοκρασία μέσα στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον υπόλοιπο νομό θα πέσει ακόμη και στο μηδέν, κυρίως σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως έως 5 Μποφόρ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από το βράδυ της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση, ωστόσο δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σημαντικά στα καιρικά φαινόμενα, τουλάχιστον έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.