Skip to main content

ΔΟΕ για φονική έκρηξη στις Σέρρες: Δεν ήταν ατύχημα αλλά αποτέλεσμα ανευθυνότητας

Η ΔΟΕ αναφορικά με τον θάνατο του μαθητή σε σχολείο των Σερρών αναφέρει ότι πρόκειται για απώλεια που γεμίζει με θλίψη και οργή τους εκπαιδευτικούς.

Την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς την οικογένεια του μαθητή της ΣΤ΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο, εκφράζει η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

«Πρόκειται για μια απώλεια που γεμίζει θλίψη μα και οργή τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παλεύουμε καθημερινά για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Προσθέτει, ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή και ο τραυματισμός των δύο συμμαθητών του «δεν είναι απλά ένα ατύχημα», αλλά «αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο τα σχολεία "συντηρούνται" και της ανευθυνότητας με την οποία λειτουργούν όλοι οι "υπεύθυνοι" από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι και τις δημοτικές αρχές».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ επίσης, αναφέρεται σε «όλους αυτούς που τώρα σπεύδουν να αποτινάξουν από πάνω τους, αντί να αναλάβουν, τις ευθύνες για ολέθριες παραλείψεις και λάθη που ως Ομοσπονδία συνεχώς επισημαίνουμε».