Skip to main content

Δολοφονία Άλκη: Με τον πατέρα και τη γιαγιά του διέφυγε ο 20χρονος στην Αλβανία

Ο Αλβανός κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα μέσω Κρυσταλλοπηγής.

Με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στο όχημα, διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ το iefimerida.gr, ο Αλβανός κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επίσης ο πατέρας του και η γιαγιά του.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία που εξετάζουν οι Αρχές σχετικά με τη σύλληψη των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού. Πρόκειται δε για τον μοναδικό από τους 11 κατηγορούμενους που δεν έχει συλληφθεί.

Για τον έτερο κατηγορούμενο Δ.Χ., η δικογραφία αναφέρει ότι το μαύρο Ρενό Κλιό, ιδιοκτησίας του πατέρα του, είναι το δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκαν για τη μετάβαση στον τόπο της δολοφονίας και στη συνέχεια τη διαφυγή τους.

Ο Δ.Χ. είναι σεσημασμένος, ενώ απουσίασε από την εργασία του την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σε κάποια από τα βίντεο που ερευνούν οι Αρχές, ο 20χρονος (ο οποίος είχε συλληφθεί το 2019 για το αιματηρό περιστατικό στο οποίο συμμετείχε και ο συλληφθείς για τη δολοφονία του Αλκη) φέρεται να μοιάζει με άτομο που είχε κινηθεί σε επίμαχα σημεία στην περιοχή που εξελίχθηκε η δολοφονία του Αλκη Καμπανού και στο σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών που ανήκει ο 23χρονος συλληφθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι έμοιαζε η φιγούρα του με το άτομο αυτό που εντόπισαν στο βίντεο έκανε τις αρχές χθες να τον αναζητήσουν για μια πρώτη κατάθεση για να δουν αν έχει άλλοθι κ.λπ. και τότε διαπίστωσαν ότι έχει φύγει για την Αλβανία.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός ότι έφυγε για την Αλβανία δύο ημέρες μετά το άγριο έγκλημα εγείρει ερωτήματα και τον βάζει στο κάδρο των υπόπτων.

Ο 20χρονος φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Τόσο ο 20χρονος όσο και ο 23χρονος συλληφθείς κατηγορούνται για την επίθεση κατά οπαδών του Αρη τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου. Η δίκη για αυτή την υπόθεση εκκρεμεί και είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του 2019, ο 20χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μπήκε στο κάδρο των ερευνών της Ασφάλειας, ως ένα από τα άτομα που φερόταν να ανήκει στην ομάδα του 23χρονου.

Πηγή: iefimerida.gr