Skip to main content

Δωρεά 6.000 ευρώ από τον Τσίπρα προς το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Για τα επόμενα έξι χρόνια θα βραβεύβεται η καλύτερη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με 1.000 ευρώ.

Στη δωρεά του ποσού των 6.000 ευρώ προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προς το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με σκοπό τη βράβευση της καλύτερης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας σε ετήσια βάση για τα επόμενα έξι χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της σχολής, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, με απόφαση της Συνέλευσής του, αποδέχθηκε ευχαρίστως τη δωρεά ποσού 6.000 ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό τη βράβευση της καλύτερης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας σε ετήσια βάση (για 6 χρόνια) με το ποσό των 1.000 ευρώ. Η επιλογή της προς βράβευση διπλωματικής θα γίνεται σύμφωνα με τα εξής:

Το θέμα της διπλωματικής θα πρέπει να είναι σχετικό με τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Η διπλωματική θα πρέπει να έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο των ΠΜΣ που λειτουργούν στο Τμήμα (α/ Πολιτική Ανάλυση, β/ Πολιτική Θεωρία, γ/ Πολιτική Ιστορία, δ/ Διακυβέρνηση).

Οι προς βράβευση διπλωματικές θα πρέπει να είναι ακαδημαϊκής ποιότητας υψηλού επιπέδου και να έχουν αξιολογηθεί ως άριστες, ενώ θα προτείνονται προς βράβευση με ευθύνη του/της επιβλέποντος/ουσας Καθηγητή/τριας.

Η επιλογή της καλύτερης διπλωματικής θα γίνει από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από Καθηγητές/τριες που διδάσκουν στα ΠΜΣ του Τμήματος.

Υποψήφιες προς βράβευση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα είναι διπλωματικές εργασίες που παρουσιάζονται δημόσια από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως την 31η Αυγούστου 2023. Η επιλογή της καλύτερης διπλωματικής εργασίας θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 και η απονομή του βραβείου των 1.000 ευρώ θα γίνει μέσα στον μήνα Νοέμβριο του 2023, σε τελετή που θα οργανωθεί με ευθύνη του Προέδρου του Τμήματος.