Skip to main content

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για σακχαρώδη διαβήτη στην Καλαμαριά

Οι δωρεάν εξετάσεις που θα γίνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 13/11.

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Καλαμαριάς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου και έχοντας ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δωρεάν εξετάσεις που θα γίνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 13/11. Περιλαμβάνουν μετρήσεις γλυκόζης αίματος, λιπομέτρηση καθώς επίσης και κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής στα άτομα που εμφανίζουν αυξημένο σάκχαρο.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του δήμου Καλαμαριάς, σε ό,τι αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μια ύπουλη ασθένεια, για την οποία απαιτείται γνώση και πρόληψη.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΠ Υγείας καλεί όλους τους κατοίκους να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να εξεταστούν προληπτικά. Απαραίτητη προϋπόθεση να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΠ Υγείας ενώ ταα άτομα που θα υποβληθούν στη μέτρηση σακχάρου απαιτείται να είναι νηστικά.

Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται:

Για μετρήσεις σακχάρου, τηλέφωνο:2313 314 499

Για διατροφικές συστάσεις – και Λιπομέτρηση , τηλ.2313 314 524