Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test σε Τρίλοφο και Καρδία από την επόμενη εβδομάδα

Σε Τρίλοφο και Καρδία θα βρεθεί τη Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δωρεάν rapid test έπειτα από αίτημα του δημάρχου

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) επαναλαμβάνονται από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στην κοινότητα Τριλόφου έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου από τις 13:00 έως τις 18:00 και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίας μέσα από το αυτοκίνητο από τις 10:00 έως τις 15:00.

Συγκεκριμένα, τα τεστ θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι εργάζονται τα πρωινά, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί. Τα τεστ θα γίνουν και αυτή τη φορά στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Το προηγούμενο διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε στον ίδιο χώρο συνολικά 315 rapid test εκ των οποίων μόνον δύο ήταν θετικά (ποσοστό 0,63%).

Παράλληλα, την προσεχή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στην κεντρική πλατεία της Καρδίας. Οι έλεγχοι θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν rapid test θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.