Skip to main content

Δωρεάν webinars ψυχικής υγείας από την COVID-19 Response Greece

Οι ενότητες των webinars «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε καλύτεροι» σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και αναγκών.

Δωρεάν διαδικτυακά webinars ψυχικής υγείας προσφέρει η εθελοντική δράση COVID-19 Response Greece με τη συνδρομή εθελοντών ψυχιάτρων, ψυχολόγων και άλλων ειδικών ψυχικής υγείας και την συνεισφορά μιας εθελοντικής ομάδας διαχείρισης που συντονίζει ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολάου.

«Η παρούσα κρίση δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και πολλοί δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε βιώνοντας έντονο άγχος και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον», αναφέρει η ομάδα.

Οι ενότητες των webinars «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε καλύτεροι» σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και αναγκών προσφέροντας σε όλους υποστήριξη, συμβουλές, εργαλεία διαχείρισης άγχους και ένα χώρο έκφρασης και συζήτησης για όλα αυτά που μας απασχολούν.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια καλύπτουν οκτώ θεματικές ενότητες: Εργαλεία διαχείρισης stress, Ισορροπία σχέσεων &  επικοινωνία, Οικιακή βία / διαχείριση κρίσης & διαμάχης, Υποστήριξη επαγγελματιών πρώτης γραμμής, Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με ειδικές απαιτήσεις, Θλίψη και αδράνεια, Ειδικές προκλήσεις και συνθήκες COVID-19, Χαλάρωση και Wellness.

Κατά τη διάρκεια των webinars οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το θέλουν, να μοιραστούν επώνυμα ή ανώνυμα τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Στόχος των σεμιναρίων είναι ο καθένας που νιώθει αυξημένο άγχος ή αντιμετωπίζει προκλήσεις να νιώσει καλύτερα και να αποκτήσει εργαλεία ώστε να βγει από τη δύσκολη κατάσταση πιο δυνατός.

Το επόμενο webinar με τίτλο "Μεγαλώνοντας ψυχικά υγιή παιδιά" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/5 στις 19:00. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Η εθελοντική δράση COVID-19 Response Greece σχηματίστηκε στην αρχή της πανδημίας μέσα από την κοινότητα του OK!Thess στη Θεσσαλονίκη και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 270 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εθελοντές της δράσης βρήκαν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις για την μαζική παραγωγή ασπίδων προσώπου χαμηλού κόστους και έχουν ήδη διανείμει περισσότερες από 33.000 ασπίδες σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Στο ενεργητικό της δράσης αυτή τη στιγμή βρίσκονται 8 παράλληλα project για την παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού νοσοκομείων και τη δημιουργία εργαλείων λογισμικού και διαδικτυακών πλατφορμών.

Ενημερωθείτε για την δράση COVID-19 Response Greece στην ιστοσελίδα www.covid19response.gr, στο Facebook (www.facebook.com/covidresponse) και στο twitter (https://twitter.com/19Greece).