Skip to main content

Δούκας: «Τα δεδομένα για Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Μάτος»

«Η κριτική που δέχεται ο Φερέιρα ωχριά μπροστά στην κριτική που δεχόταν ο Λουτσέσκου στο πρώτο του διάστημα», είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ.

Για τα δεδομένα αναφορικά με τους Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Μάτος και την κατάσταση με το CAS σχετικά με τη διαμάχη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σχετικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Λευτέρης Δούκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Δικεφάλου»:

Για Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Μάτος: «Για την περίπτωση του Μάτος -νομίζω- ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος στο συμβόλαιό του που τον ανανεώνει αυτόματα. Για τις άλλες περιπτώσεις ας αφήσουμε να έρθει και η αυριανή μέρα που είναι και η τελευταία... Με τις περιπτώσεις των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο δεν θα αντιμετωπίσουμε θέμα, όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, απλώς μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και να γίνουν οι συμφωνίες, θα ήταν καλύτερα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Η προδιάθεση όλων των πλευρών είναι θετική».

Για τη ψυχολογία που υπάρχει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Άρη: «Όλες οι νίκες είναι βάλσαμο για κάθε ομάδα. Όλοι κρινόμαστε μέχρι τέλους. Ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχει κάνει άλματα έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι κρινόμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Για τις πρώτες ημέρες του Όλαφ Ρέμπε στην ομάδα: «Έχει πιάσει δουλειά, είναι σε ένα στάδιο ενημέρωσης. Ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από τον Μάριο Μπράνκο, ο οποίος έχει επιδείξει μνημειώδη επαγγελματισμό. Γνωρίζει ότι διανύει τις τελευταίες του ημέρες στον ΠΑΟΚ και είχε όλη την καλή διάθεση να ενημερώσει τον διάδοχό του. Ο Ρέμπε βλέπει, παρατηρεί, μιλάει. Απ' ότι ξέρω έκανε και την πρώτη συζήτηση με τον προπονητή».

Για την κριτική στον Άμπελ Φερέιρα: «Είναι δεδομένο ότι όταν μια ομάδα είτε δεν πηγαίνει καλά είτε δεν δικαιώνει κάποιες προσδοκίες, ψάχνουν όλοι για εξιλαστήρια θύματα. Μέσα σε όλη αυτήν την κριτική που δεν αφορά μόνο τον Φερέιρα αλλά αφορά και τους παίκτες, παράγοντες, τους πάντες. Ο Φερέιρα ως προπονητής και ως έχων το γενικό πρόσταγμα του αγωνιστικού τμήματος, να δέχεται τα πιο πολλά πυρά. Η κριτική που δέχεται ο Φερέιρα ωχριά μπροστά στην κριτική που δεχόταν ο Λουτσέσκου στο πρώτο του διάστημα. Αν ήταν η ΠΑΕ να λειτουργεί με βάση το τι γράφουν στα social media, ο Λουτσέσκου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ούτε μερικές εβδομάδες στον ΠΑΟΚ. Παρ΄όλα αυτά έμεινε με τα γνωστά αποτελέσματα».

Για το θέμα της εκδίκασης στο CAS: «Ο ΠΑΟΚ περιμένει την εκδίκαση ως την πρώτη εκδίκαση γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει καταδικαστεί στα μάτια της κοινής γνώμης, του έχουν αφαιρεθεί εφτά βαθμοί και ακόμη από τα χείλη δικαστή, δεν έχει ακουστεί η λέξη ένοχος. Η πραγματικότητα είναι αυτή: δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει τον ΠΑΟΚ. Τον έχει καταδικάσει μια κρατική επιτροπή γιατί αυτό είναι η ΕΕΑ και ακόμη δεν έχει γίνει δικαστήριο. Οι πρώτες εικόνες και τα ακούσματα που έχουμε από το CAS επικεντρώνονται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Απορούν και εκεί πώς είναι δυνατόν να έχει τιμωρηθεί μια ομάδα χωρίς να έχει γίνει δικαστήριο επί της ουσίας».

Για την απόφαση και το αν αναμένεται πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Θεωρούμε σχεδόν δεδομένο άσχετα αν οι βουλές του CAS είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Η αίσθηση που έχουμε είναι πως η απόφαση θα βγει πριν το τέλος των play-off, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκδίκαση της 6ης Ιουνίου. Και το λέω αυτό διότι το CAS έστειλε επιστολή και στην ΕΠΟ και στην Super League, όταν ενημερώθηκε για το κατεπείγον της υπόθεσης, όπου ζητούσε να μάθει πότε ακριβώς ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα γιατί αντιλαμβάνεται και το CAS ότι μια απόφαση μετά την επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα έχει κανένα απολύτως ανάγνωσμα.

Αναβολή δεν πρόκειται να υπάρξει, η εκδίκαση αναμένεται να είναι εκδίκαση ημέρας. Στο CAS, όλες οι πλευρές έχουν στείλει τα υπομνήματά τους με τις θέσεις τους, κατά μία έννοια η εκδίκαση ίσως είναι και κάτι τυπικό, από τη στιγμή που οι ομάδες έχουν παραθέσει τα επιχειρήματά τους στους δικαστές του CAS και τα γνωρίζουν όλα. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει κάποιο κρυφό χαρτί, είναι όλα στο τραπέζι πλέον».