Skip to main content

Δράμα: Συνελήφθη νεαρός για τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος

Xθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε στο σπίτι του δράστη ένα σπρέι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Στην ταυτοποίηση του δράστη της βεβήλωσης του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Δράμα προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος Έλληνας υπήκοος δράστης τις νυχτερινές ώρες 10 προς 11 του περασμένου Δεκεμβρίου με τη χρήση σπρέι προκάλεσε φθορές σε δημοτικό κτίριο και γκράφιτι που βρισκόταν σε κοντινό σημείο.

Τη νύχτα της 28ης προς την 29η Δεκεμβρίου προκάλεσε φθορές στο μνημείο των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και σε παρακείμενη καπναποθήκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε στο σπίτι του δράστη ένα σπρέι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο δράστης συνελήφθη λόγω της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αφού για τα υπόλοιπα αδικήματα είχε παρέλθει το αυτόφορο.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παράβαση των νόμων περί ρατσισμού και περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.