Skip to main content

Δράμα: Βρέθηκε εικόνα μεγάλης αξίας σε κλειστό σπίτι (φωτο)

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι άνδρας απέκρυπτε εικόνες σε σπίτι που διέμενε με τη μητέρα του, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον θάνατό τους.

Έναν μικρό θησαυρό αποκάλυψε ο θάνατος ενός άνδρα και της μητέρας του σε περιοχή της Δράμας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο εν λόγω άνδρας απέκρυπτε εικόνες σε σπίτι που διέμενε με τη μητέρα του, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον θάνατό τους.

Χθες οι αστυνομικοί του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ακατοίκητο πλέον σπίτι, όπου εντόπισαν συνολικά 380 θρησκευτικές εικόνες.

Στα όσα εντόπισαν βρλεθηκε και μία εικόνα από τρίπτυχο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, ενώ ένα Ευαγγέλιο, μία Σύνοψη, δύο στέφανα γάμου και  δύο σταυροί χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.



Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση, ενώ για τα υπόλοιπα αντικείμενα θα διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.