Skip to main content

Δράση του ΕΣΠΑ για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά

Ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκ. ευρώ και οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70%.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκ. ευρώ και οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε ανάρτησή του στο Facebook. Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακίδης αναφέρει: «πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά "Ελλάν Πασσέ", Βασίλη Πάντζο με αντικείμενο τη διαμόρφωση στοχευμένης δράσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά, δράση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Ξάνθης.