Skip to main content

Δρόμοι-ποτάμια στη Λαχαναγορά - Εικόνες ντροπής για τη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Κακοτεχνίες μετατρέπουν σε... λίμνες κάθε φορά που βρέχει δρόμους στην περιοχή της Λαχαναγοράς στη δυτική Θεσσαλονίκη - Αγανακτισμένοι οι οδηγοί

Σε μια άνευ προηγουμένου Οδύσσεια μετατρέπεται το πέρασμα των οδηγών από την 1η Πάροδο της Ελευθερίου Βενιζέλου στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κακοτεχνιών του δρόμου, ο οποίος είναι ανάμεσα στην Κεντρική Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης και τον κόμβο Κ16.

Κάθε φορά που βρέχει η αρτηρία μετατρέπεται σε... κανάλι καθώς πλημμυρίζει όχι μόνο το οδόστρωμα αλλά και οι δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται εκατέρωθεν αυτού.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι λακκούβες σε μέγεθος... κρατήρα, σε συνδυασμό με το συσσωρευμένο νερό, δημιουργούν τυφλά σημεία, στα οποία πέφτουν οι οδηγοί με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στα οχήματα τους. Όπως καταγγέλλουν, αναγκάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκευάζουν τις φθορές στα οχήματα τους, εξαιτίας των κακοτεχνιών του δρόμου.

Οι διερχόμενοι προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα από τις τεράστιες λακκούβες χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το νερό να φτάνει μέχρι και το ύψος της πόρτας των αυτοκινήτων, χτυπώντας το σασί στο διαλυμένο οδόστρωμα.

Οδηγοί εξέφρασαν στη Voria.gr την οργή και την αγανάκτηση τους για τα χάλια του δρόμου, αναφέροντας ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Άνθρωποι που διατηρούν επιχειρήσεις αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο την τελευταία πενταετία και κάθε φορά που υπάρχει μια έντονη βροχόπτωση, εκτός από τον δρόμο, πλημμυρίζουν και οι ίδιοι καθώς δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής για το νερό. Μάλιστα αναγκάστηκαν οι ίδιοι να τοποθετήσουν αντλία προκειμένου να γίνεται απάντληση των υδάτων.

Η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κατερίνα Φωτέα, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ένα κομμάτι του δρόμου επισημαίνει στη Voria.gr ότι ήδη υπάρχει μελέτη για να ανακατασκευαστεί το σύνολο του δρόμου παρά το γεγονός ότι ένα μέρος του ανήκει στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

«Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική, είναι εκτός σχεδίου περιοχή, ήδη υπάρχει μελέτη, υπάρχει εργολάβος για την ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλος υποχρέωση του δήμου μας. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι 28/02/2022 και έχει προϋπολογισμό 2.207.200». Σύμφωνα με την Διευθύντρια «ο εργολάβος εχει ξεκινήσει, απλώς δόθηκαν εντολές για κάποια άλλα που έπρεπε να κάνει και τώρα είναι να κάνει και αυτά γύρω στην Πόντου». Η ίδια επισημαίνει ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά όταν θα φτιαχτεί και το δίκτυο ομβρίων, έργο που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Υποδομών.