Skip to main content

Δρόσος Τσαβλής για επίταξη στη Βόρεια Ελλάδα: Κλήθηκε και ανεμβολίαστη γιατρός

Παρουσιάστηκαν σήμερα στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας οι γιατροί που έλαβαν φύλλο επίταξης - Ανάμεσά τους και μία ανεμβολίαστη που ήταν ήδη σε αναστολή

Από σήμερα στις 9.00 το πρωί οι γιατροί που έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες φύλλο επίταξης παρουσιάστηκαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, προκειμένου να συνδράμουν στο ΕΣΥ που δοκιμάζεται λόγω της πανδημίας.

Ένας από τους γιατρούς – πνευμονολόγος στην ιδιότητα – είναι ο Δρόσος Τσαβλής ο οποίος ξεκίνησε σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ξεκαθάρισε ότι ήθελε να συνδράμει, σημειώνοντας πως είχε ζητήσει εθελοντικά να πάρει μέρος σε αυτή τη διαδικασία πέρσι τον Νοέμβριο, αλλά δεν εκλήθη ποτέ. «Φέτος δεν δήλωσα καθόλου, όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά το άφησα στην Πολιτεία. Με επίταξη με ένα απλό τηλεφώνημα, είμαι εδώ και θα υπηρετήσω», τόνισε ο κ. Τσαβλής.

Κληθείς να σχολιάσει ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον ότι απηύθυνε κάλεσμα ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «όλη αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει με τη μορφή αποστολής, ιερής, την οποία αναλαμβάνει να οργανώσει η κυβέρνηση, το κράτος, το υπουργείο Υγείας. Δεν μπορούν να παίζουν, θα σας δώσω 2.000 ευρώ, λίγο τον ΕΦΚΑ, λίγο να τους καλοπιάσουμε».

«Έπρεπε να γίνει οργανωμένα και όχι έτσι όπως έγινε, η πανδημία είναι μπροστά μας. Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολα. Θα έπρεπε από το καλοκαίρι η Πολιτεία να πει, πόσους ιδιώτες γιατρούς θέλω σε όλη την Ελλάδα, πόσοι είναι συμβεβλημένοι με το ΕΟΠΠΥ. Τους ενημερώνω ότι τον Νοέμβριο μπορεί να κληθείτε να υπηρετήσετε. Κανονίζω τις υποχρεώσεις μου, δεν απευθύνεσαι έτσι σε γιατρούς», σημείωσε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των γιατρών που κλήθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ήταν και μια γιατρός ανεμβολίαστη, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαβλής. «Φυσικά απαλλάχθηκε των καθηκόντων της. Ήταν ανεμβολίαστη για λόγους αρχής και ήταν ήδη σε αναστολή», σημείωσε ο κ. Τσαβλής, τονίζοντας πως υπήρξαν πολλές έλλειψης στην οργάνωση καθώς κλήθηκαν παράλληλα που είχαν ήδη κλινικό έργο ή ήταν στρατιωτικοί γιατροί και εργάζονταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η επιστράτευση θα είναι για 30 μέρες, με μισθό Επιμελητή Β΄ ενώ είναι άγνωστο εάν θα παραταθεί.