Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του Λοιμωδών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

Ψήφισμα υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής»

Αναλυτικά το ψήφισμα όπως κατατέθηκε από την παράταξη και έγινε ομόφωνα αποδεκτό:

Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, ένα ιστορικό νοσοκομείο για την πόλη, έκλεισε το 2013 στο πλαίσιο περικοπών. Από τότε παραμένει σφραγισμένο εδώ και 9 περίπου χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί από το ιταλικό κράτος στο ελληνικό δημόσιο με ελάχιστο μίσθωμα (74 ευρώ ετησίως) και υπό τον όρο να λειτουργεί ως δομή υγείας.

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, υγειονομικοί, πολίτες, φορείς και συλλογικότητες της πόλης κινητοποιούνται με διάφορους τρόπους από τον περασμένο Νοέμβριο ζητώντας την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ειδική γνώση και κλίνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ειδικά την εποχή που η δημόσια υγεία βάλλεται από ένα λοιμώδες νόσημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιλαμβανόμενο τα τεράστια κενά της δημόσιας υγείας στην πόλη, συντάσσεται με το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου, με την στελέχωση και τον εξοπλισμό που απαιτείται, και καλεί τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.