Skip to main content

Δ.Θερμαΐκού: Ως τα Χριστούγεννα απομακρύνονται οι Ρομά από τα Τσαΐρια

«Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Τσαμασλής απέδειξε την ενοχλητική και παραβατική συμπεριφορά τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη βούλησή της να εφαρμόσει τη διοικητική απόφαση απομάκρυνσης των Ρομά από τον οικισμό Τσαΐρια της Περαίας μέχρι τα Χριστούγεννα με κάθε νόμιμο μέσο, γνωστοποίησε η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης αρμόδια σε θέματα περιβάλλοντος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θερμαΐκού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά από κάλεσμα του αρμόδιου εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση, σχετικά με το θέμα των Ρομά που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή «Τσαΐρια» της Περαίας. Στην συνάντηση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κος Τσαμασλής, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, εκπρόσωπος της διεύθυνσης υγείας και περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ , εκπρόσωπος της Αστυνομίας καθώς και κάτοικοι που συμμετέχουν στη «κίνηση πολίτων» της περιοχής και εκπρόσωποι των Ρομά παρουσία των νομικών συμβουλών τους».

«Στη συζήτηση», συνεχίζει η ανακοίνωση «τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από τις παράνομες καύσεις αντικειμένων (πλαστικών, καλωδίων κλπ.) όπως γενικότερα και η παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα 300.000 πολίτων της ευρύτερης περιοχής Θερμαϊκού-Θέρμης-Καλαμαριάς. Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Τσαμασλής απέδειξε την ενοχλητική και παραβατική συμπεριφορά τους, εις βάρος του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των πολίτων. Παράλληλα τόνισε ότι η διοικητική αποβολή από την περιοχή Τσαΐρια γίνεται για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και δήλωσε την αποφασιστικότητά του να κινήσει τις διαδικασίες εκτέλεσης του πρωτοκόλλου αποβολής».