Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ:ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΓΑΔΘ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Με επιστολή της στον υπουργό η ΕΑΥΘ κάνει λόγο για την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών που προκύπτουν από τις μεταθέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις.

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν από τις τακτικές μεταθέσεις αλλά και από τις συνταξιοδοτήσεις αστυνομικών υπαλλήλων αναδεικνύει με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν, οι επικείμενες τακτικές μεταθέσεις «πρέπει να αντισταθμίσουν τα τρέχοντα και χρόνια προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί ρηξικέλευθες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα, σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «η ομάδα ΟΔΟΣ έχει ιδρυθεί εδώ και ένα χρόνο αλλά ακόμα υπάγεται διοικητικά στη ΔΑΕΘ και στελεχώνεται από 21 Αστυνομικούς, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων είναι αποσπασμένοι από άλλες Υπηρεσίες. Ομοίως, με αποσπάσεις λειτουργούν ως επί το πλείστον η ομάδα ΔΡΑΣΗ και η Ομάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων, γεγονός που προκαλεί τεράστια κενά στις Διευθύνσεις από τις οποίες προέρχονται και παρεμποδίζει την αναπλήρωσή τους καθώς προκαλείται μια επίπλαστη εικόνα πληρότητας των οργανικών θέσεων».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως σημαντικό ρόλο παίζει και η συνταξιοδότηση υπαλλήλων. «Με τον ερχομό του νέου έτους, 40 Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ συνταξιοδοτήθηκαν, δημιουργώντας κενές οργανικές θέσεις που απαιτείται να καλυφθούν».

Στο μεταξύ τονίζουν και τη σημασία άμεσης ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης. «Τα τελευταία 2 χρόνια κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για την ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί από τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και την αντίστοιχη ενίσχυσή της. Ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, τους θερινούς μήνες υπάρχει σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο αεροδρόμιο και οι υπηρετούντες συνάδελφοί μας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσανάλογο αριθμό καθηκόντων. Επειδή μετά τη λήξη της πανδημίας, η αύξηση των πτήσεων θα είναι κατακόρυφη, πρέπει από τώρα να προνοήσουμε για την επαρκή στελέχωση της ΔΑΚΑΘ».

Ολόκληρη η επιστολή

Αίτημα της ΕΑΥΘ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ. με κοινοποίηση στους Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης για την ανάγκη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Κατά κοινή παραδοχή, η φράση που χαρακτηρίζει την υπηρεσιακή κατάσταση στη ΓΑΔΘ είναι «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Οι επικείμενες τακτικές μεταθέσεις πρέπει να αντισταθμίσουν τα τρέχοντα και χρόνια προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί ρηξικέλευθες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στο αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ είναι απόλυτα δικαιολογημένος αν αναλογιστούμε τις συνθήκες εργασίας του τα τελευταία έτη.

-Η ομάδα ΟΔΟΣ έχει ιδρυθεί εδώ και ένα χρόνο αλλά ακόμα υπάγεται διοικητικά στη ΔΑΕΘ και στελεχώνεται από 21 Αστυνομικούς, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων είναι αποσπασμένοι από άλλες Υπηρεσίες. Ομοίως, με αποσπάσεις λειτουργούν ως επί το πλείστον η ομάδα ΔΡΑΣΗ και η Ομάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων, γεγονός που προκαλεί τεράστια κενά στις Διευθύνσεις από τις οποίες προέρχονται και παρεμποδίζει την αναπλήρωσή τους καθώς προκαλείται μια επίπλαστη εικόνα πληρότητας των οργανικών θέσεων.
-Με τον ερχομό του νέου έτους, 40 Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ συνταξιοδοτήθηκαν, δημιουργώντας κενές οργανικές θέσεις που απαιτείται να καλυφθούν.
-Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στα ΑΤ και ΤΑ είναι τόσο έντονη που συχνά δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθεί σκοπός καταστήματος ή εποχούμενη περιπολία σε κάθε βάρδια.
-Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού έχει αυξηθεί και αυτό είναι ακόμα πιο αισθητό σε Υπηρεσίες με έντονο επιχειρησιακό ρόλο, όπως η ΔΑΕΘ και οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.
-Τα τελευταία 2 χρόνια κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για την ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί από τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και την αντίστοιχη ενίσχυσή της. Ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, τους θερινούς μήνες υπάρχει σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο αεροδρόμιο και οι υπηρετούντες συνάδελφοί μας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσανάλογο αριθμό καθηκόντων. Επειδή μετά τη λήξη της πανδημίας, η αύξηση των πτήσεων θα είναι κατακόρυφη, πρέπει από τώρα να προνοήσουμε για την επαρκή στελέχωση της ΔΑΚΑΘ.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και την αγωνία των συναδέλφων μας και να γίνετε συμπαραστάτες μας στην πολύχρονη προσπάθεια ενίσχυσης της ΓΑΔΘ με μεγάλο αριθμό Αστυνομικών, οι οποίοι θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Η ενέργεια αυτή θα δώσει -τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά- «ανάσα» στους συναδέλφους μας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ