Skip to main content

Αιχμές Αναστασιάδη κατά Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Μιλώντας για το άρθρο 16 του Συντάγματος ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση ενώ απαγορεύεται η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ

«Είναι απροκάλυπτη και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα με την οποία προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης» , επισήμανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

«Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να αλλάξει την ατζέντα γιατί η κυβέρνησή του αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα…δεν επιδιώκει συναίνεση, αντιθέτως ίσως επιδιώκει και την σύγκρουση για να έχει τα οφέλη που αυτός πιστεύει » πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Real fm Θεσσαλονίκης και τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

Ερωτηθείς για το άρθρο 16 του συντάγματος ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως  η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μπορεί να φανταστεί αναθεώρηση του συντάγματος, χωρίς να αναθεωρείται το άρθρο 16 που απαγορεύει την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων» υπογραμμίζοντας , ότι στην Κύπρο, σχεδόν το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από την εκπαίδευση, ενώ αντιθέτως από την Χώρα μας φεύγει πολύτιμο συνάλλαγμα, καθώς πολλοί Έλληνες φοιτούν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.