Skip to main content

Αιχμές Νοτοπούλου κατά κυβέρνησης για τη πτώση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Την κυβερνητική αδράνεια αναφορικά με τη διαχείρηση της πανδημίας πληρώνει ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης αναφέρει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι «η Θεσσαλονίκη πληρώνει με οδυνηρό τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης και την αποτυχία της να αντιμετωπίσει την πανδημία», αναφέρει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για δυσβάσταχτες ανθρώπινες απώλειες «της κυβερνητικής αδράνειας και της εμμονικής της άρνησης να ενισχύσει τις υγειονομικές δομές της πόλης και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των Θεσσαλονικέων» ενώ πρόσθεσε ότι το τίμημα πληρώνει τώρα και η οικονομία της πόλης με τον τουριστικό κλάδο να επηρεάζεται αρνητικά.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Στα τάρταρα οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα - Αιχμές ΕΞΘ για ΜΜΕ-κυβέρνηση

«Το τελευταίο διάστημα, η Θεσσαλονίκη έχει αρνητικό πρωταγωνιστικό ρόλο με αποτέλεσμα να καλλιεργείται ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου το οποίο αποτυπώνεται στις κρατήσεις της εορταστικής περιόδου με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να έχει «καταβαραθρωθεί από το 60% στο 15% με τάση για ακόμη πιο χαμηλά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΞΘ», σχολιάζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει ότι «από την αρχή της πανδημίας έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο την ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας τόσο για την επιβίωση των πολιτών όσο και για την επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων του τουρισμού, καθώς τουρισμός και δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα».