Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΑΡΚΑ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ο κ. Στουρνάρας όντας ΥΠΟΙΚ να θυμίσω ότι είχε συμφωνήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2%

Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο κ. Στουρνάρας όντας υπουργός Οικονομικών να θυμίσω ότι είχε συμφωνήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2%» είπε ο κ. Μπάρκας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% είναι μη ρεαλιστικός και κοινωνικά ανέφικτος.

«Νομίζω ότι ότι κ. Στουρνάρας και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε μια διαδικασία ακριβώς επειδή έχουν χάσει το επιχείρημα που είχαν πριν ότι δεν βγαίνει η αξιολόγηση οπότε πρέπει να πέσετε, να παραιτηθείτε» υποστήριξε ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σχολίασε: «Βεβαίως τότε δεν ήταν μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα και λέγανε ότι μπορούνε να τα πετύχουν».

Απαντώντας, εξάλλου, στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί να πετύχει, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που διαθέτει (αναπτυξιακός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ, κ.ά.) και να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ