Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Άναψε η φλόγα του φυσικού αερίου στο Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης

Κατά τον προγραμματισμό για την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2021, το Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης εντάσσεται στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει δυναμικά το δίκτυό της και συνεχίζει τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και με συνέπεια στον προγραμματισμό για την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2021, το Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης εντάσσεται στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, κ. Νικόλαος Ζήσης

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής από τον Δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο και τα στελέχη της Εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, κ. Νικόλαος Ζήσης

 

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ προβλέπεται η τροφοδότηση 5 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα σημαντικό κίνητρο για τους πολίτες αποτελεί η παροχή Έκπτωσης 100% στα Τέλη Σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις έως τις 31.12.2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11 150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου λειτουργεί η Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης στη γραμμή 10302, 24 ώρες το 24ωρο.

Για τον Δήμο Θέρμης συνολικά, το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει επενδύσεις ύψους ~ 6,4 εκ. € για την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~ 27,6 χλμ, και την υλοποίηση νέων συνδέσεων των καταναλωτών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις ~ 4.800. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανταποκρίνεται στο έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, καθώς μετά το Ν. Ρύσιο, το Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο και την Καρδία συμπεριλαμβάνεται και το Κάτω Σχολάρι στο δίκτυο διανομής, συμβάλλοντας στην οικονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.