Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Χρονιά - ρεκόρ το 2021 για συνδέσεις αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Οι νέες συμβάσεις σύνδεσης στο τέλος του 2021 θα ξεπεράσουν τις 25.000 σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, επισημαίνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Συνάντηση μεταξύ του γενικού Διευθυντή, κ. Λεωνίδα Μπακούρα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, του δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη, προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ πραγματοποιήθηκε στοχεύοντας στην ολοκλήρωση μιας χρονιάς δυναμικής πορείας, όπως επισημαίνεται.

Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσε για την ταχεία και έγκαιρη υλοποίηση του Εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021 στο ακέραιο, με την ένταξη οκτώ περιοχών στο δίκτυο διανομής. Στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο και βιώσιμο δίκτυο διανομής που καλύπτει πλέον το σύνολο των 14 Καλλικρατικών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τους 17 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Απόρροια της στοχευμένης αναπτυξιακής στρατηγικής είναι η διαχρονική επίτευξη εύρωστων επιχειρησιακών και οικονομικών αποτελεσμάτων με ισχυρή επίδραση στην οικονομία και το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με τον συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο και τις συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται με  την τοπική αυτοδιοίκηση, ενισχύονται τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία και καλλιεργείται ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες σε οποιαδήποτε συγκυρία, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε μία απαιτητική χρονιά και παρά την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, η διείσδυση του φυσικού αερίου συνεχίσθηκε με γοργούς ρυθμούς και οι νέες Συμβάσεις Σύνδεσης στο τέλος του 2021 θα ξεπεράσουν τις 25.000, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στις περιοχές της Αδείας στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται πως αποτελεί αριθμό ρεκόρ από την ίδρυση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι νέες Συμβάσεις Σύνδεσης σημειώνουν αύξηση κατά ~10% συγκριτικά με το περσινό έτος, αποδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται το φυσικό αέριο και να απολαμβάνουν τα οφέλη από τη χρήση του. Αντίστοιχα δε οι διανεμόμενοι όγκοι για το 2021 αναμένεται να υπερβούν τα 520 εκατομμύρια κυβικά μέτρα , σημειώνοντας αύξηση κατά ~16% σε σχέση με το 2020.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς κλείνει ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά με σημαντικά επιτεύγματα για την αγορά του φυσικού αερίου, και τους εμπλεκόμενους φορείς. Ως μια σύγχρονη Εταιρεία με πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο αναπτυξιακό πρόγραμμα σεβόμενοι τους στόχους της πολιτείας για το περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία, υποθέτοντας παράλληλα βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης. Με βασικό άξονα στρατηγικής τη βιώσιμη ανάπτυξη, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρχές και τους τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην αποτελεσματική επικοινωνία για την αναγνώριση των αναγκών τους για την υλοποίηση δράσεων με θετικό πρόσημο».

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Καϊτεζίδης δήλωσε σχετικά: «ευχαριστώ τον Γενικό Διευθυντή, κ. Μπακούρα και όλους τους ανθρώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ γιατί σας θεωρούμε φυσικούς μας συμμάχους. Όχι μόνο ανταποκριθήκατε στις ανάγκες των πολιτών αλλά φέρατε πολύ νωρίτερα από τον προγραμματισμό σας ζεστασιά στους ανθρώπους με ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον. Ως τοπική αυτοδιοίκηση, λαμβάνουμε πρώτοι την ικανοποίηση του κόσμου και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα σε εσάς για την αμέριστη συνεργασία και το πολύτιμο έργο που αναπτύσσετε προς όφελος των κοινωνιών».

Ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. Κυρίζογλου ανέφερε: «τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και τώρα της ενεργειακής κρίσης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις προκλήσεις. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στους ανθρώπους της Εταιρείας που έφεραν εις πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο για τη διείσδυση του φυσικού αερίου. Από τη μεριά μας δείχνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στην Εταιρεία αλλά και σε αυτή τη μορφή ενέργειας, καθώς είναι συνδεδεμένο το 100% των κτιρίων του Δήμου μας με το δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ».