Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Μαζί με το πρώτο χιόνι, ήρθε το φυσικό αέριο στην Ελασσόνα

Οι πρώτοι καταναλωτές ήδη συνδέθηκαν και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την κατασκευή δικτύου μήκους πάνω από 15χλμ στην Ελασσόνα

Την πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα άναψε η φλόγα του Φυσικού Αερίου συμβολικά στην Πλατεία της Ελασσόνας στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ο Δήμος Ελασσόνας και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ,κ. Παπαχαραλάμπους Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Ευαγγέλου Νικόλαος , ο Πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής  Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε κ. Παπαγεωργίου Νικόλαος ,η αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Δημογιάννη Σοφία και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας.

Εκ μέρους της διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων ,τονίστηκε η Λειτουργική Ανεξαρτησία της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου και οι δυνητικοί καταναλωτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον Πιστοποιημένο Τεχνικό για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή και το Χρήστη Διανομής.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Ελασσόνας, για την άρτια συνεργασία τους συνεπεία της οποίας ήρθε το φυσικό αέριο στην Ελασσόνα ,επένδυση ύψους πάνω από 3 εκ.€. Ευχαρίστησε επίσης του Μετόχους ΕΝΙ & ΔΕΠΑ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ,τις αρχές ,το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ,τη ΡΑΕ για τη θέσπιση του Νομοθετικού πλαισίου και όλο το προσωπικό της εταιρείας για τη συλλογική προσπάθεια στην ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου.

Οι πρώτοι καταναλωτές ήδη συνδέθηκαν και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την κατασκευή δικτύου μήκους πάνω από 15χλμ για να καλυφθεί μεγάλο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Ελασσόνας.

Την προσεχή πενταετία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει 95 εκ.€ για την επέκταση του δικτύου και την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης. Οι νέες περιοχές οι οποίες θα τροφοδοτηθούν στη Θεσσαλία το 2019, είναι ο Παλαμάς, οι Σοφάδες ,η Αγιά και η Νέα Αγχίαλος.

Τέλος επεσήμανε ότι τα τέλη σύνδεσης για τους καταναλωτές είναι δωρεάν και προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2019.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, , κ. Ευαγγέλου Νικόλαος χαρακτήρισε την σημερινή μεγάλη ημέρα για την ιστορία της πόλης.

Ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ιδιαιτέρως τον Γενικό Διευθυντή κ. Μπακούρα Λεωνίδα και τόνισε ότι μετά από 10 χρόνια ύφεσης ,ήταν αναγκαίο όσο ποτέ να έρθει στην  περιοχή το φυσικό αέριο που διασφαλίζει μείωση κόστους θέρμανσης στα νοικοκυριά και ενισχύει την επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος επεσήμανε ότι χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ,η Θεσσαλία καλύπτει το μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών σε όλη την Χώρα και αυτό είναι επίτευγμα με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον. Από τον Ιανουάριο 2019,συνέχισε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ,θα χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν στην χρήση  φυσικού αερίου επιδοτώντας την εγκατάσταση μετά τον μετρητή. Πρόκειται, σημείωσε ,για ένα πρόγραμμα ύψους 10εκ.€,που εάν δεν επαρκέσει θα αυξηθεί περαιτέρω. «Θέλουμε» κατέληξε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Ο βουλευτής Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του φυσικού αερίου, στην ευκολία της χρήσης  του και ιδιαιτέρως στην οικονομία του. «Θεωρώ» κατέληξε «ιστορική τη στιγμή για την Ελασσόνα αλλά και όλες τις περιοχές που τροφοδοτήθηκαν με φυσικό αέριο, καθώς ισοδυναμεί σε σημασία με την εποχή που ήρθε το νερό και το ρεύμα».