Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι το 2020 οι όγκοι διανομής είναι αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του 2019

Μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου με επέκταση των δικτύων και μειωμένα τιμολόγια για τους καταναλωτές, σε συνδυασμό με αυξημένες αποδόσεις για τους μετόχους συνιστούν τα βασικά γνωρίσματα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας.

Η μείωση των τιμολογίων διανομής αερίου για οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές αποτελεί «προϊόν» της στρατηγικής της εταιρείας, ανέφερε ο κ. Μπακούρας, μιλώντας στο energypress, «με κύριο πυλώνα τον σχεδιασμό για την κατασκευή δικτύων υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος στηρίζεται σε τεχνοοικονομικά κριτήρια αποδοτικότητας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι, την τελευταία περίοδο εξαιτίας της μείωσης των τιμολογίων, 20 νέες ενεργοβόρες βιομηχανίες και μεγάλοι καταναλωτές υπέγραψαν σύμβαση για την σύνδεση στο δίκτυο αερίου».

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, όπως εγκρίθηκε από την αρμόδια αρχή για την περίοδο 2021-2025, με φόντο τις προσδοκίες που γεννά το εξαιρετικά θετικό κλείσιμο του 2020, γεγονός που υπογραμμιζει ο ίδιος.

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε τέλος Δεκεμβρίου από την Αρχή για την περίοδο 2021-2025 και ήδη από τον Ιανουάριο έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επισημαίνοντας ότι το 2020 έγιναν 23.000 νέες συνδέσεις, οι όγκοι διανομής είναι αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του 2019, με τη διείσδυση του φυσικού αερίου έφτασε στο 64% του πληθυσμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην τεχνολογία CNG, η οποία έχει διπλό ρόλο, «τόσο για την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας, όσο και για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία τροφοδότησε νέες περιοχές με την τεχνολογία CNG, ένα επιτυχημένο μοντέλο αφού κατάφερε να δώσει φυσικό αέριο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Αναφερόμενος στα «θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας», όπου προβλέπεται μέρισμα 20 εκατ. ευρώ στους μετόχους, ο Λεωνίδας Μπακούρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε δείκτη αποδοτικότητας (ROE) 7,2%, ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας. Είμαστε σε ανοδική πορεία, καθώς μένουν ευχαριστημένοι οι μέτοχοι, ευχαριστημένοι οι καταναλωτές (αφού τα τιμολόγια διανομής μειώνονται), ευχαριστημένοι και οι εργαζόμενοι. Ένα τρίπτυχο που συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρα μας, προσφέροντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και προσδίδοντας  προστιθέμενη αξία στον τόπο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ