Skip to main content

ΕΔΕ για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι:Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι αποφάσεις του Λιμενικού και του υπουργού Ναυτιλίας

Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, ο ανώτερος αξιωματικός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας έξι πλοηγούς της πλοηγικής υπηρεσίας, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.  

Σε βάρος τους η εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους 18 για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στον λιμενάρχη και τους πλοηγούς ασκήθηκαν επιπλέον διώξεις για τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα.