Skip to main content

ΕΕΘ: Διευκρινίσεις για εργασιακά θέματα από τον υπουργό Εργασίας

Το ΕΕΘ και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησαν στην απάντηση 32 ερωτήσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε 32 ερωτήματα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έδωσαν απαντήσεις και διευκρινίσεις, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και το επιτελείο του, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το ΕΕΘ και ο πρόεδρος αυτού κ. Μιχάλης Ζορπίδης λόγω των σημαντικών αλλαγών στο εργασιακό τοπίο, που επήλθαν με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου και αφορούν τους επαγγελματίες, προσκάλεσε τον υπουργό να συμμετέχει στην υλοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης προς τα μέλη του Δ.Σ., αίτημα στο οποίο ο ίδιος απάντησε θετικά.

Μαζί με τον κ. Χατζηδάκη στην τηλεδιάσκεψη από πλευράς υπουργείου έλαβαν μέρος και οι δυο Γενικές Γραμματείς, Άννα Στρατινάκη Εργασίας και Παυλίνα Καρασιώτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ για την καλύτερη εξειδίκευση των απαντήσεων, συνδέθηκαν και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, όπως και ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Αθανάσιος Τσιούρας.

Ο κ. Χατζηδάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε, πως τους τελευταίους 15 με 16 μήνες μόνο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει καταβάλει πάνω από 8 δισ. ευρώ για την κάλυψη εργαζομένων και ανέργων.

Απαντώντας σε μια εκ των ερωτήσεων ο Υπουργός, γνωστοποίησε πως « η απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα ληφθεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου». Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα στοιχεία και τις εισηγήσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, αφού τόνισε τον αγώνα που δίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, ζήτησε από τον υπουργό ανανέωση του ενημερωτικού ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη επαφή πολύ χρήσιμη και για το επιτελείο του Υπουργείου, καθώς όπως υπογράμμισε «ακούσαμε και τον παλμό της αγοράς».