Skip to main content

Παραιτήθηκε ο Α΄αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, η παράκαμψη της επιμελητηριακής νομοθεσίας από τον Μιχάλη Ζορπίδη οδήγησε στο να υποβάλλει χθες την παραίτησή του.

Την παραίτηση του από τη διοικητική επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο κ. Ηλιάδης η απόφαση του να θέσει την παραίτηση του από την επιτροπή και όχι από το δ.σ. του ΕΕΘ ήταν το ότι ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης ακυρώνει τη προβλεπόμενη επιμελητηριακή νομοθεσία.

Το ζήτημα που οδήγησε στην παραίτηση τον κ. Ηλιάδη ήταν ο ορισμός των Επιτροπών που περνά αποκλειστικά από τη διοικητική επιτροπή, κάτι που ωστόσο ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης ήθελε να παραπέμψει στο διοικητικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, «η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 85η ΔΕΘ, ένα ζήτημα που αφορά κόστος άνω των 10.000 ευρώ και πρέπει να παραπεμφθεί προς έγκριση στο δ.σ. εξετάστηκε σχολαστικά από τη διοικητική επιτροπή πριν πάρει τον δρόμο για το δ.σ., σε αναντιστοιχία με το θέμα του ορισμού επιτροπών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλήρωση της κενής θέση του Α’ αντιπροέδρου του ΕΕΘ θα γίνει μέσω εκλογικής διαδικασίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Επισημαίνεται πως το ζήτημα των θεματικών επιτροπών είχε προκαλέσει τριβές στη διοικούσα παράταξη του Eπιμελητηρίου στο τέλος Απριλίου, όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμα της η Voria.gr.