Skip to main content

ΕΕΘ: Συμβολή στη λύση για το ρεύμα στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης στην Αριστοτέλους

Με τη συνδρομή του ΕΕΘ επιλύθηκε το ζήτημα της διακοπής ηλεκτροδότησης των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης στην πλατεία Αριστοτέλους

Με συμβολή του ΕΕΘ δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων εστίασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή που του ζητήθηκε η συνδρομή του για την επίλυση του ζητήματος της διακοπής ηλεκτροδότησης των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πλατείας Αριστοτέλους, ξεκίνησε τις ενέργειες και τις επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, για την επίλυση του προβλήματος», επισημαίνει το ΕΕΘ και συνεχίζει:

«Με τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις του προέδρου κ. Μιχάλη Ζορπίδη και του προέδρου της Επιτροπής Αγοράς του ΕΕΘ κ. Ελευθέριου Γεωργιάδη, σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, δόθηκε λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολούσε τους επαγγελματίες του συνόλου της επικράτειας, αυτό της ηλεκτροδότησης των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων εστίασης».

Η λύση, όπως αναφέρει το ΕΕΘ, δόθηκε μέσα από την τροπολογία 1183-179/21.12.2021 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας και «σημαντική για την επίλυση του θέματος ήταν η συμβολή του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Στράτου Σιμόπουλου».

Στα άρθρα 20 και 21 του Ν.4067/2012 «Νέος Κτιριοδομικός Κανονισμός» προστέθηκε η πρόβλεψη ώστε να επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων που έχουν παραχωρηθεί με εκμίσθωση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καταλήγει το ΕΕΘ.