Skip to main content

ΕΕΘ: Τίμησε παγκόσμια ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης με εκδηλώσεις και βραβεύσεις

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Οικονομικών - «Η ασφάλιση συμβάλλει στην επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης».

Την παγκόσμια ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης τίμησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η επιτροπή Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων καθώς και οι εκλεγμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές του οποίου, διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλιση μια πράξη αγάπης! Insurance Storytelling!».

Στην εκδήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω livestreaming από το κανάλι του ΕΕΘ στο YouTube, καθώς και από τη σελίδα του στο Facebook, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε ότι «ο θεσμός της ασφάλισης μέσω της απορρόφησης κινδύνων διαδραματίζει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό ρόλο και δύναται να συμβάλει ουσιαστικά στη συνολική προσπάθεια της χώρας για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης μεταξύ άλλων δήλωσε «η ασφάλιση δίνει τη σιγουριά ότι ακόμη και σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μας, όπως μια ασθένεια, ή μια φυσική καταστροφή, δεν θα είμαστε μόνοι μας, θα έχουμε αξιοπρεπή μεταχείριση και μια καλή βάση ώστε να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Η ιδιωτική ασφάλιση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ότι κάποια στιγμή θα αποδώσει καρπούς».

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ως εκπρόσωπος του πρόεδρου του ΕΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η κ. Άννα Νικηφορίδου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ και της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, ως ενεργή ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες υποθέσεις ασφαλιστικών αποζημιώσεων οι οποίες αποτελούν πραγματικά παραδείγματα της αξίας της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ ακολουθήσαν και οι παρακάτω βραβεύσεις:
Βραβεύσεις Φυσικών Προσώπων

1.    Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΕΘ, κ.ΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, με  ημερομηνία  εγγραφής  30-3-1981.

2.    Η ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΕΘ Για  τη  δεκαετία  1991-2001  , κ. ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ, με  ημερομηνία  εγγραφής  30-7-1991.

3.    Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΕΘ Για  τη  εικοσαετία  2001-2021  , κ. ΠΡΑΣΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, με  ημερομηνία  εγγραφής  04-01-2001.

Βραβεύσεις Νομικών Προσώπων

1.    Το ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΕΘ

Εταιρεία < ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ  ΝΤΑΛΙΑΝΗ  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ  ΕΠΕ> με ημερομηνία  ίδρυσης   6-6-1974 και με εκπρόσωπο τη κ.Αγγελική Νταλιάνη.

2.     Το 2ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΕΘ

Εταιρεία <ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ  ΒΑΚΑΛΗ  ΙΔΙΩΤΙΚΗ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ> με ημερομηνία  ίδρυσης  7-12-1989 και με εκπρόσωπο την κ.Βακάλη Ολγα.
3.     Το 3ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΕΘ

Εταιρεία <ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΗΣ  ΚΑΙ  ΣΙΑ Ε.Ε.> με  ημερομηνία  ίδρυσης   31-1-19 και με εκπρόσωπο τον κ. Μπουσδούκη Ελευθέριο.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν, η Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ κ. Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μανώλης Σύλλης.

Όσοι από τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιριών δεν μπόρεσαν για προσωπικούς λόγους να παραλάβουν δια ζώσης το βραβείο τους, η παράδοση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών από τα γραφεία του ΕΕΘ.

Η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά στις 11 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης και χωρίς τους περιορισμούς που επέβαλε φέτος η πανδημία.