Skip to main content

ΕΦΕΕΘ: Πρόταση για καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ε9 στις 30 Ιουνίου

Τι αναφέρει σε επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης

Την πρότασή της να οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) η 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους καταθέτει με επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ).

Συγκεκριμένα, η Ένωση αιτείται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων να είναι η 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους και σε κάθε περίπτωση μέχρι την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου έτους, προς αποφυγή σύγχυσης, λαθών και άσκοπων προστίμων των φορολογουμένων, αφού αυτοί προσέρχονται τότε στο λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία για ενημέρωση.

Αναλυτικά:

«Σχετικά με τις διατάξεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις», και όσον αφορά την τροποποίηση του περίπτ. α' της παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 (Α' 312) παρακαλούμε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) να είναι η 30η Ιουνίου του επόμενου έτους και σε κάθε περίπτωση μέχρι την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου έτους, προς αποφυγή σύγχυσης, λαθών και άσκοπων προστίμων των φορολογουμένων, αφού αυτοί προσέρχονται τότε στο λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία για ενημέρωση».