Skip to main content

Die Linke: Καταγγέλλει την πολιτική ταπείνωσης της Γερμανίας

Η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke καταγγέλλει την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke και βουλευτής της γερμανικής βουλής Σάρα Βάγκενκνεχτ καταγγέλλει την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα L' Humanite.

Αυτό που προωθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συν αυτώ είναι ανεύθυνο, λέει η γερμανίδα βουλευτής αναφερόμενη στην συνέχιση της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών που δεν συνέβαλε στην ανάκαμψη της Ελλάδας και στην πίεση που ασκείται επί της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δέχθηκε να κάνει υποχωρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνηση, με τη συνεχή προώθηση νέων απαιτήσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με την ιδέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Σάρα Βάγκενκνεχτ απαντά ότι "με τον Σόιμπλε έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί για να πετάξει σκοπίμως την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι τα δάνει που έχουν χορηγηθεί από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρηθούν οριστικά χαμένα".

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το εργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. "Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι".