Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης

Ο Δημήτρης Τσιρώνης είχε εκλεγεί βουλευτής Άρτας και πέρασε από διάφορες κοινουβουλευτικές θέσεις, καθώς και από τα υπουργεία Παιδείας και Γεωργίας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο πρώην βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσιρώνης, ο οποίος έφδινε μάχη με γενναιότητα το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στη Μικροσπηλιά Άρτας το 1960 και εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Επιτέλεσε χρέη Διευθυντή της Γραμματείας του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας. Υπηρέτησε επίσης ως Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας (2001) και διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ήταν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Διετέλεσε Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής. Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.