Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Χάρης Γαλανός - Είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Ο Χάρης Γαλάνος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό μετά το δεύτερο lockdown και στην αρχή έλεγε ότι ήταν μια ίωση που θα περάσει.

Έσβησε πριν λίγες ώρες σε εντατική δημόσιου νοσοκομείου ο Χάρης Γαλανός, ένας τραγουδιστής που έγραψε ιστορία στο Elysee του Λονδίνου, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα και εμφανιζόταν σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας, συνεχίζοντας να κάνει αυτό που τον έκανε διάσημο στην Βρετανία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό όπως είπε σε φίλη του, αμέσως μετά το δεύτερο lockdown και στην αρχή έλεγε ότι ήταν μια ίωση που θα περάσει. Όταν η κατάστασή του χειροτέρεψε, εισήχθη σε δημόσιο νοσοκομείο όπου μετά από λίγες ημέρες διασωληνώθηκε αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε αρκετά. Σήμερα έφυγε παίρνοντας μαζί του μια πορεία σαράντα και πλέον χρόνων, τα εικοσιπέντε εκ των οποίων ήταν ο βασικός τραγουδιστής του Elysee στο Λονδίνο.

Ένα νυχτερινό ναό από όπου πέρασε όλο το City, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, γαλαζοαίματοι και νεαροί γόνοι ισχυρών οικογενειών της χώρας. Με τον θάνατο του έρχεται το τέλος μιας εποχής όπου τα πάντα ήταν πιο χαλαρά και οι θαμώνες του μαγαζιού γίνονταν μια μεγάλη παρέα.

Το παρατσούκλι του ήταν «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας» και στην πίστα έκανε ότι ήθελε περνώντας από το ένα τραγούδι στο άλλο. «Τεχνικοί ανάψτε τα λέιζερ κι εσείς χορέψτε, δεν το χρεώνουμε» ήταν η συνηθισμένη του προτροπή στο «κολαστήριο» όπως αποκαλούσαν οι Έλληνες του Λονδίνου το Elysee.

Συνήθως έκλεινε το πρόγραμμά του με το τραγούδι «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» το οποίο μπορεί να έλεγε και τρεις φορές κατά την διάρκεια μια μόνο νύχτας, από τις τόσες που έζησε στην μεγάλη διαδρομή του. Αυτή που δεν τέλειωσε όπως θα ήθελε, μαζί δηλαδή με τους φίλους του σε ένα τελευταίο γλέντι, αλλά στην ΜΕΘ ενός νοσοκομείου.

Πηγή: protothema.gr