Skip to main content

Το λαγωνικό της αστυνομίας Jackie έχασε τη μάχη για τη ζωή (φωτο+vid)

Για 7 χρόνια ο Jackie προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 η καρδιά του βετεράνου σκύλου αστυνομικού Jackie σταμάτησε να χτυπά, μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Για 7 χρόνια ο Jackie, γερμανικός ποιμενικός, προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.

Ο Jackie γεννήθηκε το 2008 και χαρακτηρίσθηκε αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών το 2010, όπου και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του με τον αστυνομικό συνοδό του Βασίλη Αναστασιάδη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής.  

Ως λαγωνικό της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε περισσότερες από 500 έρευνες – αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Σε μια έρευνα, που κληθήκαμε, ο Jackie εντόπισε κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου ποσότητα κάνναβης. Ήταν τόσο καλά κρυμμένη που ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς αλλά ο Jackie την βρήκε πολύ γρήγορα», περιέγραφε ο αστυνομικός Βασίλης Αναστασιάδης στη Voria.gr τον Φεβρουάριο του 2018, μιλώντας για τους σκύλους αστυνομικούς (δείτε εδώ).

Ο Jackie, η «ήρεμη δύναμη», όπως τον χαρακτήριζαν όσοι τον γνώριζαν, τον Δεκέμβριο του 2017, μετά από πρόταση του συνοδού του, αποστρατεύτηκε.

Ωστόσο, μετά την αποστρατεία του ο Jackie δεν σταμάτησε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ήταν ο πρώτος πανελλαδικά βετεράνος αστυνομικός σκύλος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Nina Service Dogs» ως σκύλος βοηθός συνεδριών για άτομα τρίτης ηλικίας και παιδιά με αναπηρίες.

Με τη νέα του πλέον ιδιότητα, μετά από μια δύσκολη και απαιτητική εκπαίδευση, πραγματοποιούσε μαζί με τον χειριστή του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος είναι εθελοντής στον Οργανισμό, πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιδρύματα ευπαθών ομάδων (παιδιών με ορατές και μη ορατές αναπηρίες, ατόμων τρίτης ηλικίας κ.α).

Όπως εξήγησε στη Voria.gr η πρόεδρος του Οργανισμού Έλενα Παλάγκα, ο «συνταξιούχος» αστυνομικός σκύλος «με την είσοδό του σε ιδρύματα για ηλικιωμένους, ο Jackie μεταφέρει το μήνυμα ότι με τη συνταξιοδότηση η ζωή δεν τελειώνει».

Χθες ο Jackie «έφυγε» γαλήνια και χωρίς πόνο στον ύπνο του, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

«Μία δυσάρεστη είδηση μας περίμενε σήμερα... Ο Τζάκι έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Για 7 χρόνια προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στον καθημερινό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, ως αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών της Χαλκιδικής», ανέφερε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook.

«Η οικογένεια του οργανισμού μας πενθεί και εύχεται δύναμη στον υπέροχο σύνοδο του Jackie και εθελοντή του οργανισμού μας, Βασίλη Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν δίπλα του συνεχώς και έκανε τα αδύνατα δυνατά για τον συνεργάτη και αγαπημένο του φίλο! Όσοι γνώρισαν τον Jackie θυμούνται τα εκφραστικά του μάτια, αυτά τα καλοσυνάτα γεμάτα αγάπη μάτια που σαν κι αυτά δεν έχει άλλα», έγραψε σε μήνυμά του ο Οργανισμός «Nina Service Dogs».