Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή στα 42 του ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, πρώην παίκτης της ΑΕΚ

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος τη σεζόν 2010-'11 φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ πέθανε στα 42 του χρόνια μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Για τον Σενεγαλέζο μέσο, ο οποίος τη σεζόν 2010-'11 φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ, γράφτηκε στην πατρίδα του ότι έχασε τη μάχη έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, δίχως σε πρώτη φάση να διευκρινίζεται επακριβώς η αιτία του θανάτου του.

H AEK τον απέκτησε στις 13 Ιουλίου του 2010, όταν και υπέγραψε διετές συμβόλαιο, παρά το ενδιαφέρον που είχε τότε από την Φούλαμ, την Σέλτικ και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ντιόπ έκανε το ντεμπούτο του με την Ενωση κόντρα στο ευρωπαϊκό ματς κόντρα Νταντί Γιουνάιτεντ, ενώ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που έληξε με 4-0.

Χαρακτηρίστηκε από την σκηνή όπου περνά πάνω από μια φωτοβολίδα για να δώσει έτοιμο γκολ στον Ισμαελ Μπλάνκο, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τον Δικέφαλο στο στήθος έπαιξε 19 ματς, εξαιτίας των τραυματισμών του. Την σεζόν άνηκε στην ΑΕΚ κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας νικώντας στον τελικό τον Ατρόμητο. Υπήρξε, τέλος, διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης, ενώ στην ιστορία έμεινε για το γκολ του κόντρα στη Γαλλία στο Μουντιάλ του 2002 που έδωσε και τη νίκη στην πατρίδα του.

Πηγή: iefimerida.gr