Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Παπάζογλου, πρώην γραμματέας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Παπάζογλου υπήρξε συνδικαλιστής στον χώρο των μηχανικών και πολιτικό στέλεχος της αριστεράς και γραμματέας του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 72 ετών ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Ο Δημήτρης Παπάζογλου γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας το 1949. Το 1964 ήρθε στη Θεσσαλονίκη στο Ε’ Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Το 1972 απέκτησε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού και άσκησε το επάγγελμα αυτό ως τη συνταξιοδότησή του. Ως μηχανικός ασχολήθηκε με την επίβλεψη και την διοίκηση (management) πολύ μεγάλων έργων υποδομής (αποχετευτικό δίκτυο Θεσσαλονίκης, Ρόδου, ολυμπιακά έργα κ.ά.) για τριάντα και πλέον χρόνια.

Ο Δημήτρης Παπάζογλου άφησε το δικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε συνδικαλιστής στον χώρο των μηχανικών και πολιτικό στέλεχος της αριστεράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ και στη συνέχεια με τον Συνασπισμό στις αλλεπάλληλες εκλογές του '89, '90 και το 1993. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του ΚΚΕ, για οκτώ συνεχή χρόνια.