Skip to main content

Έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινό σκοπευτή στη Γάζα

Εκτός του νεκρού αγοριού, άλλα 40 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν για μία ακόμη Παρασκευή κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από σφαίρα Ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή την Παρασκευή, στη Δυτική Όχθη, κοντά στον φράκτη που χωρίζει την ισραηλινή επικράτεια.

Εκτός του νεκρού αγοριού, άλλα 40 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν για μία ακόμη Παρασκευή κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού υποστήριξε ότι οι στρατιώτες αντέδρασαν απέναντι σε μεγάλο αριθμό ατόμων που τους απείλησαν, ορισμένα εκ των οποίων επιχείρησαν να πετάξουν χειροβομβίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ τους χαρακτήρισε μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Από τον Μάρτιο του 2018, που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στα σύνορα με το Ισραήλ, 220 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες άλλες έχουν τραυματιστεί. Στον αντίποδα, ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του από βολή Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.