Skip to main content

Εύκολο πέρασμα της ΑΕΚ από το «Κλ. Βικελίδης»-Νίκησε 1-4 τον Άρη (vid)

Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ελλιπή Άρη και, τελικά, έφυγε νικήτρια με 1-4

Εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ελλιπή Άρη και, τελικά, έφυγε νικήτρια με 1-4 και διατήρησε ακέραιες της ελπίδες της για κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Ολιβέιρα και από ένα οι Σιμόες και Σιμάνσκι. Ο Γκάμα σημείωσε το τέρμα των γηπεδούχων.

Με ενδεκάδα ανάγκης, λόγω των πολλών αποχωρήσεων, παρατάχθηκε ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ, τη στιγμή που η Ενωση αγωνίστηκε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Στο πρώτο τέταρτο, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν καλύτερη, έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Κουέστα, ωστόσο δεν γινόταν απειλητική, καθώς οι σέντρες που επιχειρούσαν οι παίκτες του, έφταναν εύκολα στα χέρια του ισπανού κίπερ. Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 24'. Ο Μπαγκαλιάνης έκανε λάθος στο κέντρο της άμυνας και ο Ολιβέιρα το εκμεταλλεύτηκε, πλασάροντας για το 0-1. Ο Αρης στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και χωρίς ευκαιρίες κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Γκάμα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-1. Στο τέλος του ημιχρόνου η Ένωση πίεσε και πάλι, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με διαδοχικές κεφαλιές Μάνταλου (43') και Σβάρνα, ωστόσο ο Κουέστα ήταν άψογος.

Το καθάρισε στο δεύτερο

Χωρίς αλλαγές επανήλθαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλα αυτά η ΑΕΚ φρόντισε να τελειώσει άμεσα την υπόθεση νίκη. Στο 52' ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος παρά την πίεση του Μπαγκαλιάνη, πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα για το 1-2, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το ματς κρίθηκε οριστικά δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Σιμόες δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Σάσα, ξεγέλασε τον Κουέστα και κατέληξε στα δίχτυα του Αρη για το 1-3. Το υπόλοιπο τους ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Αρης δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει και ήταν ακίνδυνος στην επίθεση, ενώ ο Καρέρα έκανε αλλαγές, για να ξεκουράσει βασικούς παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν σταμάτησαν να κυνηγούν γκολ και στο 84' έκαναν το 1-4 με τον Σιμάνσκι, του οποίου το τέρμα άργησε, αλλά κατακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής Κουλμπακόφ συμβουλεύτηκε τον VAR. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ πήρε εύκολη νίκη.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι (81' Οικονόμου), Σβάρνας, Παουλίνιο, Κριστίτσιτς, Σιμόες (81' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73' Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61' Αλμπάνης) Ολιβέιρα (73' Αραούχο)

Αρης (Ενινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (76' Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος