Skip to main content

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ντόναλντ Τραμπ στο Αφγανιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τους Αμερικανούς στρατιώτες ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών - Συνάντηση με τον Αφγανό πρόεδρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, για να επισκεφτεί τους Αμερικανούς στρατιώτες, στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που αύξησε τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στον διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ μετά έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη του Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Τον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συνοδεύουν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση.