Skip to main content

Εύσημα HELLASCERT σε ΕΛΓΟ Δήμητρα για τους ελέγχους τροφίμων

Οι έλεγχοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη διατροφική αλυσίδα και έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα

Σημαντική χαρακτηρίζει την επιτυχία του ΕΛΓΟ Δήμητρα η HELLASCERT, η Ένωση δηλαδή των Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων, αναφορικά με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε πτηνοτροφική επιχείρηση που προωθούσε κοτόπουλα και αβγά ως βιολογικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η HELLASCERT, η Ένωση των Ελληνικών Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων συγχαίρει τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τον φορέα πιστοποίησης – μέλος της HELLASCERT για τον αποτελεσματικό και αυστηρό έλεγχο ο οποίος λειτούργησε επ’ ωφελεία του καταναλωτή και της αξιοπιστίας της πιστοποίησης των ελληνικών βιολογικών προϊόντων».

Από πλευράς του Φορέα επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι αυτού του είδους η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ διαπιστευμένων φορέων πιστοποίησης, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και υπηρεσιών του ΥΑΑΤ θα πρέπει να συνεχισθεί και να ενισχυθεί περισσότερο, ώστε το σύστημα ελέγχου να γίνει ακόμη πιο ισχυρό.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη διατροφική αλυσίδα και έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα από τότε που ανέλαβε γενικός διευθυντής ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Γαλαμάτης.

«Οι Έλληνες καταναλωτές βιολογικών προϊόντων μπορούν να νιώθουν ασφαλείς για τα προϊόντα που καταναλώνουν. Η περίπτωση που ανακοινώθηκε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος ελέγχου και εποπτείας της αγοράς βιολογικών προϊόντων», σημειωνεί η HELLASCERT.