Skip to main content

Ευθυμίου: Έρευνα και καινοτομία μοχλός ανάπτυξης για νέους Θεσσαλονικείς

Συνάντηση της βουλευτή Άννα Ευθυμίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, με θέμα την στήριξη της νέας γενιάς στη Θεσσαλονίκη

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την έρευνα και τεχνολογία, Χρίστο Δήμα, συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με θέμα την στήριξη της νέας γενιάς με την περαιτέρω αναβάθμιση της έρευνας και της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και συνακόλουθα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σημαντικό τμήμα της συζήτησης με τον υφυπουργό αποτέλεσαν τα μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, όπως το ΕΚΕΤΑ, το Noesis, αλλά και το πολυαναμενόμενο τεχνολογικό πάρκο, Thess INTEC.

«Είναι εύλογο να επενδύσουμε περισσότερο πάνω στην έρευνα, καθώς η Θεσσαλονίκη διαθέτει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρέχουν κορυφαίας ποιότητας εκπαίδευση και δεξιότητες ζωής. Το επίπεδο εκπαίδευσης στην πόλη μας είναι υψηλό και υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα που περιμένουν να αδράξουν την ευκαιρία. Άλλωστε, αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης: το ταλέντο, η υψηλή εξειδίκευση και τα πολλά προσόντα των νέων της», δήλωσε η βουλευτής.

Για τον σκοπό αυτόν η κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι θα ήταν επωφελής η αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται στην έρευνα σ' ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη. Υπερθεμάτισε στον Υφυπουργό Ανάπτυξης την άποψή της, που την υποστηρίζει από τότε που ήταν δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, για τη μεγάλη προοπτική της πόλης να γίνει μια smart city και την ανάγκη για προσέλκυση νέων επενδύσεων, βασισμένων στην έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, από την στιγμή που ήδη έχει αναπτύξει ένα φιλικό προς αυτό τον σκοπό οικοσύστημα με επενδύσεις όπως της Pfizer, της Cisco, της Deloitte.

Ο κ. Δήμας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηριχθεί η αναβάθμιση των υποδομών όλων των ερευνητικών κέντρων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΚΕΤΑ, σε υποδομές που θα βρίσκονται εντός του Thesss Intec. Σημείωσε, τέλος, ότι στο Thess INTEC θα κατευθυνθούν πόροι και από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, με στόχο τα επόμενα 10 χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις από επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.