Skip to main content

Ευθυμίου: Κοινή δράση των γυναικών της Βουλής για την αντιμετώπιση διακρίσεων

Η βουλευτής τόνισε τον ρόλο της σωστής διαπαιδαγώγησης και παιδείας για τη διάπλαση σωστών χαρακτήρων και την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

Πρόταση για κοινή δράση από όλες τις γυναίκες του κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ, των έμφυλων διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών έκανε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, κατά την ομιλία της για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

«H μεγαλύτερη επένδυση τόσο για τη χώρα μας όσο και για κάθε ελληνική οικογένεια είναι το ανθρώπινο δυναμικό και εν προκειμένω, τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι μας που ξεχωρίζουν για το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο, τις μαθησιακές τους ικανότητες και την ιδιαίτερη ευφυία τους. Και για το λόγο αυτό πρέπει να τους κρατήσουμε στη χώρα μας. Και παράλληλα, πρέπει να κερδίσουμε και το στοίχημα του Braindrain. Το παραπάνω προβάλει ως εθνικός στόχος για τον οποίο θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ευρύτερη πολιτική δράση και συναίνεση», δήλωσε η κ Ευθυμίου.

Παράλληλα, η βουλευτής επισήμανε ότι το σχολείο και η εκπαίδευση οφείλουν να έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο και έναν κοινωνικό στόχο.

«Το κοινωνικό πρόσημο αφορά τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, διότι οι άριστοι θα είναι πάντα άριστοι υπό οποιασδήποτε συνθήκες. Το ζήτημα, όμως, είναι να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, για να γίνουν άριστοι. Δηλαδή η πολιτεία να τους παρέχει τις καλύτερες σπουδές με τους καλύτερους όρους και να τους δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης», συμπλήρωσε η βουλευτής.

Κλείνοντας, τόνισε τον ρόλο της σωστής διαπαιδαγώγησης και παιδείας για τη διάπλαση σωστών χαρακτήρων με σωστά πρότυπα και την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της έμφυλης βίας, που εκτίνονται μέχρι και τις δολοφονίες γυναικών και αποδίδονται ως γυναικοκτονίες που σόκαραν την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

«Μέσα από το βήμα της Βουλής καταθέτω την πρότασή μου, ώστε όλες οι γυναίκες του Κοινοβουλίου να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε κοινή δράση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δεν πρέπει να ανατρέφουμε τα παιδιά με τέτοια στρεβλά και παραβατικά πρότυπα, αλλά με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στους πιο αδύναμους», κατέληξε η βουλευτής.