Skip to main content

Ευθύνες στις πρυτανικές αρχές για τα γεγονότα στο ΑΠΘ επιρρίπτουν οι φοιτητές

«Έχουν τεράστιες ευθύνες οι πρυτανικές Αρχές για ό,τι συνέβη», σχολιάζουν φοιτητικές παρατάξεις για τα γεγονότα μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο ΑΠΘ

Συνέντευξη τύπου για τα γεγονότα της Δευτέρας, μετά την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και τη με εισαγγελική εντολή αστυνομική επέμβαση, έδωσαν φοιτητές, που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα σχήματα της ΕΑΑΚ. Στο πλευρό τους τοποθετήθηκαν η αν. Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Κωνσταντίνα Ριτσάτου και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Δημήτρης Ραπτάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η εγκληματικότητα αλλά οι φοιτητές, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο που βάζουμε στον αγώνα μας, γι' αυτό αποφάσισαν να μας καταστείλουν και οδηγηθήκαμε στη σύγκρουση και τη σύλληψη», είπε ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής Λευτέρης Στεργίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος είναι ένας από τους 31 συλληφθέντες.

Από το Τμήμα Ιστορικού Αρχαιολογικού η φοιτήτρια Σαμπίνα Κουρίδου τόνισε ότι «έχουν τεράστιες ευθύνες οι πρυτανικές Αρχές για ό,τι συνέβη».

Τηλεφωνική παρέμβαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Δημήτρης Μαυροσκούφης μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πλέον καταλλαγή, «να εκτονωθεί η κατάσταση και αυτό πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από την κεφαλή, όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να κάνουν τα πρώτα βήματα για να εκτονωθεί η κατάσταση».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.