Skip to main content

Αιγίνιο: Αγανακτισμένοι μαθητές και γονείς για το ντου των «Θεματοφυλάκων» - «Ως εδώ»

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν γονείς και μαθητές για το αδιανόητο περιστατικό - Άμεσα μέτρα ζητά ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου.

Σοκαρισμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από το αδιανόητο σημερινό περιστατικό... σύλληψης του διευθυντή του σχολείου από μέλη της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».

Διαβάστε Αδιανόητο: Η «Συνταγματική Αστυνομία» πέρασε χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία!

Όπως σημειώνει ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου, Λάκης Αγγέλου, στη Voria.gr, τη στιγμή που τα πέντε άτομα πέρασαν... χειροπέδες στον διευθυντή αρκετά ήταν τα παιδιά που είχαν ήδη εισέλθει στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος καθώς λίγο αργότερα θα χτυπούσε το πρώτο κουδούνι. «Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά που ήταν παρόντα στο συμβάν αλλά και στους γονείς τους που ζητούν άμεσα μέτρα και ενέργειες από την Πολιτεία», αναφέρει προσθέτοντας πως η κατάσταση με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχει ξεφύγει από κάθε όριο. «Έχει φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση. Δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μπροστά στα μάτια τόσων παιδιών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή, οι γονείς των παιδιών που δηλώνουν απηυδησμένοι από τη συμπεριφορά των ατόμων που συνεχώς δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο σχολείο βρίσκεται από τις πρωινές ώρες και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό αλλά και να δρομολογήσει τις περαιτέρω προβλεπόμενες απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα με τον κ. Αγγέλλου, ο διευθυντής έχει αποχωρήσει από το κέντρο Υγείας και άμεσα επισκέπτηκε την αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης.

Ο ίδιος σημειώνει, επίσης, πως η ομάδα αυτή έχει απασχολήσει επανειλλημένα στο παρελθόν το σχολείο, καθώς, με απειλές και προπηλακισμούς, προσπαθούν να αποτρέψουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Εικάζεται ότι μία μόνο μητέρα είναι μέλος αυτών των ατόμων. Έχει έλθει στο σχολείο μαζί με ένα άτομο που αναφέρει πως είναι κηδεμόνας της μαθήτριας», καταλήγει ο υποδιευθυντής του σχολείου.