Skip to main content

Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη Detrop-Oenos των τελευταίων ετών

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos καλύπτει φέτος συνολικά 11 περίπτερα, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015

Τα εύσημα στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις Detrop-Oenos, καθώς μέσα σε συνθήκες κρίσης έχουν όραμα, είναι εξωστρεφείς και κάνουν τα ελληνικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, εγκαινιάζοντας απόψε το εκθεσιακό «δίδυμο» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Εσείς κάνετε τις εκθέσεις μεγάλες» σημείωσε, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στη ΔΕΘ-Helexpo, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «πετυχαίνετε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».
 
Ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών χαρακτήρισε την Detrop-Oenos ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, που ευχαρίστησε με τη σειρά του τους εκθέτες, γιατί αγωνίζονται, όπως είπε, εξάγουν και διαφημίζουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Την χρόνο με τον χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της Detrop-Oenos υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, κ. Thomas Gugler, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα θετικό που νέοι σεφ συμμετέχουν στη διοργάνωση. Μάλιστα, επαίνεσε με θερμά λόγια το φαγητό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στη ΔΕΘ-Helexpo για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, διοργάνωση, έδωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Αναφερόμενος δε στον κλάδο των τροφίμων σημείωσε πως αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πολυπόθητη ανάπτυξη.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που στην Detrop-Oenos συμμετέχουν και μεγάλες επιχειρήσεις, κάτι που δείχνει, όπως τόνισε, ότι δεν έχουν ανάγκη εκθεσιακής προβολής μόνο οι μικροί.

Ο δε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε πως η Detrop είναι η αρχαιότερη και πλέον πετυχημένη κλαδική έκθεση της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τόνισε πως η πόλη διεκδικεί τον τίτλο της πρωταγωνίστριας της γαστρονομίας της χώρας, ενώ εξήρε την ποιότητα των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Την συμμετοχή 87 πρότυπων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Detrop-Oenos επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, κ. Θεοφάνης Παππάς, έκανε αναφορά στη μακεδονική κουζίνα που θα προβληθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.  

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos καλύπτει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Επίσης συμμετέχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες από 36 χώρες, ενώ τα προγραμματισμένα επιχειρηματικά τους «ραντεβού» ξεπερνούν τα 5.500.  H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως  τα Pop-Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom «It’s All New to Me», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πατσά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Οι Detrop-Oenos θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου.