Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Lidl στην Ερμούπολη Σύρου

Στο ανακατασκευασμένο κτήριο της παλιάς Πειραϊκής - Πατραϊκής στεγάζεται το νέο πρότυπο κατάστημα της Lidl, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα.

Ένα νέο κατάστημα Lidl εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη Σύρου, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 32, φτάνοντας συνολικά τα 221 καταστήματα Lidl στη χώρα μας.

Στο ανακατασκευασμένο κτήριο της παλιάς Πειραϊκής - Πατραϊκής στεγάζεται το νέο πρότυπο κατάστημα της Lidl σχεδιασμένο με σεβασμό στην ιστορία, την αρχική χρήση του και το περιβάλλον.

Το αρχικό κτήριο κατασκευάστηκε το 1938, αποκτήθηκε τη δεκαετία του 1960 από την κλωστοϋφαντουργία Πειραϊκή Πατραϊκή και λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ένα από τα κλωστήρια της εταιρείας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά πρώτα κτήρια μικτής κατασκευής (πέτρα και μπετόν) στην Ελλάδα, χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στη Σύρο, το οποίο αναγεννήθηκε και συνεχίζει να ζει.

Βρίσκεται στο κομβικότερο σημείο της Ερμούπολης και απέχει μόλις 1.200 μέτρα από την κεντρική πλατεία Δημαρχείου. Οι επεμβάσεις έγιναν με γνώμονα το σεβασμό στο κτίριο, στην ιστορία του, στην αρχική του χρήση και μορφολογία και δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου καταστήματος οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν ποικιλία προϊόντων για τον εξοπλισμό του νοικοκυριού τους, αλλά και φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων στις ανταγωνιστικότερες τιμές.

«Η Lidl παραμένει κοντά στους καταναλωτές, επενδύει στην ελληνική κοινωνία και στη νησιωτική χώρα για να ικανοποιήσει σε μια δύσκολη περίοδο όλες τις ανάγκες τους, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας», τονίζει η εταιρεία.