Skip to main content

Εγκληματολόγος αμφισβητεί την αυτοκτονία του 53χρονου επιχειρηματία

Η κ. Νατάσσα Τσουκαλά αμφισβητεί την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη - «Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi των μαφιών»

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έδωσαν την απάντηση για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός», και τον απέδωσαν σε αυτοκτονία.

Ο 53χρονος βρέθηκε σε δασώδη περιοχή πεσμένος μπρούμυτα, φέροντας τραύμα από πυροβόλο όπλο και στα δεξιά του εντοπίστηκε ένα εννιάρι πιστόλι. Η υπόθεση σόκαρε την κοινή γνώμη, γιατί δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο επιχειρηματίας είχε δώσει τέτοια σημάδια, το προηγούμενο διάστημα.

Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φαίνεται ότι πρόκειται για αυτοχειρία, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός του Σταύρου Δογιάκη φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στο στήθος και ένα στο κεφάλι. Το τραύμα στο στήθος είναι διαμπερές και δεν μπορούσε να επιφέρει ακαριαίο θάνατο. Ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί θάνατος στη συνέχεια, από αιμορραγία.

Το δεύτερο τραύμα που φέρει η σορός του Σταύρου Δογιάκη από όπλο ήταν στο κεφάλι και αυτό που επέφερε τον ακαριαίο θάνατο.

Ωστόσο, η καθηγήτρια εγκληματολογίας και νομικός Νατάσσα Τσουκαλά, με ανάρτησή της στο facebook, αμφισβητεί την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη, και με μια σειρά επιχειρημάτων, προσπαθεί να «καταρρίψει» την αυτοχειρία.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».