Skip to main content

Εκατό δρόμους θα ασφαλτοστρώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα

Ήδη έχει πέσει πίσσα σε 50 δημοτικές οδούς, ενώ έπονται δεκάδες δρόμοι, μεταξύ των οποίων και η Κασσάνδρου. Όλος ο προγραμματισμός των ασφαλτοστρώσεων

Πίσσα θα μυρίσει το επόμενο διάστημα όλος ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς πέρα από τις ασφαλτοστρώσεις που έχουν γίνει ήδη σε μια σειρά από δημοτικές οδούς, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά ζητήματα φθορών στο οδόστρωμα, εξασφαλίστηκαν οι πόροι και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο για την ασφαλτόστρωση περισσότερων από 100 δρόμων.

Στον τομέα των ασφαλτοστρώσεων οι μηχανές του δήμου Θεσσαλονίκης δουλεύουν στο... φουλ. Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Ζέρβας, "η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η απόδοση σε κατοίκους και επισκέπτες δρόμων ασφαλέστερων και πιο άνετων στις μετακινήσεις".

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η οδηγία που έχει δοθεί από τον δήμαρχο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι ρυθμοί να είναι εντατικοί και να υπάρχει παρουσία των συνεργείων σε κάθε γειτονιά της πόλης, ώστε να καλυφθούν κενά πολλών ετών στις ασφαλτοστρώσεις των δημοτικών οδών. Όπως επισημαίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αλλά και η διοίκηση, υπάρχουν περιοχές που είχαν για χρόνια αφεθεί χωρίς συντήρηση ειδικά στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα ασφαλούς κυκλοφορίας, αλλά και επικινδυνότητας.

Από την έναρξη της θητείας της διοίκησης Ζέρβα έχουν γίνει παρεμβάσεις σε περίπου 50 δρόμους σε όλες τις γειτονιές, ανάμεσα στους οποίους και κομβικοί οδικοί άξονες, όπως η Αγίου Δημητρίου, η Λεωφόρος Νίκης, η Αγίων Πάντων, η Μητροπόλεως, κ.ά. Μάλιστα, όπως επισήμαναν οι αρμόδιοι του δήμου στη Voria.gr, μια ακόμη κεντρική οδική αρτηρία, που εμφανίζει πολλά προβλήματα στο οδόστρωμα, η οδός Κασσάνδρου θα ασφαλτοστρωθεί για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια το φετινό καλοκαίρι.

Ε' Δημοτική Κοινότητα

Μόλις πριν από λίγες ημέρες και σε χρόνο - ρεκόρ ολοκληρώθηκαν έργα ασφαλτόστρωσης σε οκτώ δρόμους στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Πρόκειται για τις οδούς Χαλκιδικής, Μυκηνών, Νιγρίτης, Λυσικράτους, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Τεγέας και Πατρών.

Τα έργα σε αυτούς τους δρόμους ήρθαν να συμπληρώσουν εκτεταμένες παρεμβάσεις που εξελίχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή πέριξ της οδού Χαλκιδικής, με αναπλάσεις πεζοδρομίων, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, αναβάθμιση φωτισμού, διαμόρφωση ραμπών και οδηγών όδευσης τυφλών, κ.ά.

Δ' Δημοτική Κοινότητα

Μετά την περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης στην Τούμπα, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο σχεδιασμός αφορά σε έκταση 250 στρεμμάτων αμφιπλεύρως του οδικού άξονα Απόλλωνος – Αμφιπόλεως - Επιδαύρου. Στην περιοχή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου, θα γίνουν μικρές και μεγάλες επεμβάσεις σε 28 δρόμους. Οι περισσότεροι από αυτούς θα ασφαλτοστρωθούν πλήρως.

Ο άξονας Επιδαύρου – Απόλλωνος - Αμφιπόλεως, που χρησιμοποιείται από χιλιάδες οδηγών για τις καθημερινές μετακινήσεις τους και από τον οποίο διέρχονται δύο λεωφορειακές γραμμές, ασφαλτοστρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Σε όλο τον δήμο

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα προβλέπονται έργα ασφαλτόστρωσης σε δεκάδες άλλους δρόμους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Χαρακτηριστικά, προγραμματίζονται ασφαλτοστρώσεις στην Α' Δημοτική Κοινότητα, στους εξής δρόμους: Καραολή και Δημητρίου, Μ. Ανδρόνικου, Β. Ηρακλείου, Φωτάκου, Μ. Κινγκ.

Στη Β' Δημοτική Κοινότητα θα ασφαλτοστρωθούν οι οδοί: Λαγκαδά, Αναγνωσταρά, Σελίτσης, Πατρ. Κυρίλλου, Αλ. Παπαδοπούλου, Ηφαιστίωνος, Ηλιουπόλεως.

Στη Γ' Δημοτική Κοινότητα τα συνεργεία του δήμου θα ασφαλτοστρώσουν τους δρόμους: Πλ. Μουσχουντή, Κασσάνδρου, Μούσκου, Αγ. Νικολάου.

Στη Δ' Δημοτική Κοινότητα θα ασφαλτοστρωθούν επίσης οι οδοί: Βοσπόρου, Διαγόρα, Επταλόφου, Ιλισού, Καισαρείας, Μαρωνείας, Ολύνθου, Καθ. Τραινού, Τριπτολέμου, Πρέσπας.

Στην Ε' Δημοτική Κοινότητα οι επόμενες ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στις οδούς: Δελφών, Κανάρη, Κίμ. Βόγα, Πλούτωνος, Αλεξανδρείας, Αναλήψεως, Τριανδρία: Αγίου Σπυρίδωνος.

Για την περιοχή της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας ξεχωρίζει η παρέμβαση στην οδό Κασσάνδρου, που θα ασφαλτοστρωθεί σε όλο το μήκος της μέσα στο φετινό καλοκαίρι, ύστερα από δεκαετίες.