Skip to main content

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια ίδρυσης του ΣΑΓΕΣ παρουσία του Σχοινά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Ηταν 11 Μαρτίου του 1959 όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και συμφωνήθηκε το πρώτο καταστατικό του.

Εξήντα χρόνια μετά το σημερινό ΔΣ του Συλλόγου γιορτάζει, βραβεύει και συζητά, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο «Εξωστρέφεια. Θεσσαλονίκη. Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου πρόκειται για ένα μεγάλο reunion ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης:

  • Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν τη γνωστή σολίστρια του πιάνου Λόλα Τότσιου (απόφοιτο του 1975) που θα ερμηνεύσει τις τρεις πρώτες Gnossiennes του ιδιόμορφου Γάλλου συνθέτη Erik Satie και το εμβληματικό Allegro barbaro του Ούγγρου συνθέτη Bela Bartok.
  • Θα βραβευτούν πέντε πρώην πρόεδροι του ΣΑΓΕΣ που στήριξαν τον Σύλλογο: ο Αναστάσιος Παλιατσάρας (απόφοιτο του ’63), ο Βασίλης Σκουρής (’65), ο Δημήτρης Καλαφάτης (‘63), ο Χάρης Αλεξόπουλος (’84) και ο Ορέστης Καλογήρου (’78).
  • Θα υπάρχει συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά, τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη (απόφοιτος του ’64) και τον επιχειρηματία Σπύρο Πέγκα (’86) για τις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και να θυμηθούμε τις σχολικές τους αναμνήσεις
  • Θα καταγραφεί η ιστορία του ΣΑΓΕΣ. Κάθε απόφοιτος ή απόφοιτη θα μπορεί να γράψει μερικές λέξεις για τα χρόνια που φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης στο λεύκωμα που θα υπάρχει στην εκδήλωση και το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επετειακό τεύχος που θα κυκλοφορήσει με αφορμή τα 60 χρόνια του Συλλόγου Αποφοίτων.

«Γιατί κάθε οργανισμός, όπως και ο Σύλλογος Αποφοίτων, πρέπει να γνωρίζει την ιστορία του. Για να μπορεί να σχεδιάζει καλύτερα για το μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.